Digitalt inte en ersättning för det fysiska

lukaszlindellJag får ofta frågan om mitt digitala engagemang från folk som inte är lika aktiva som jag. Den främsta är ”träffar du aldrig människor på riktigt?”, följt av ”förr i tiden så umgicks vi på riktigt”. Den här diskussionen har pågått länge, längre än internet. Troligen fördes samma samtal när brevet uppfanns, när telegraferna installerades och när telefoner blev vanligt i hemmen, och säkerligen har resultatet av den nya tekniken alltid blivit det samma, vi kommunicerar mer.

Jag känner många personer som jag aldrig träffat fysiskt, personer som jag har har utbyte av i mängder av olika diskussioner. Jag känner dom för att jag vet vilka dom är, hur dom är, vad dom gör, och så vidare. Att träffa de här personerna fysiskt är inte nödvändigt, men givande. Det fysiska mötet är alltid det mest spännande, det är då vi kan kommunicera snabbast och mest naturligt, och det är då vi lär känna varandra som bäst. Kombinationen av det fysiskt mötet, och den digitala kommunikationen är något fantastiskt.

Det är därför det känns så kul att få arrangera SSMX 2015, ett evenemang som är klistret mellan det digitala och det fysiska. Själv ser jag fram emot att få träffa många bekanta ansikten, men hoppas också att få stifta nya bekantskaper. SSMX är öppet för alla, de som är nyfikna på digital utveckling, de som jobbar med det, de som vill prata och höras, och för de som bara vill lyssna. Ju fler vi blir från olika håll, desto fler idéer med bredare perspektiv kan vi skapa.

Hoppas du tänker delta på nästa SSMX!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>